Osnovano Hrvatsko planinarsko društvo Ljubuški

Ljubuški je u subotu 8.prosinca 2018. godine dobio Hrvatsko planinarsko društvo Ljubuški.

Na osnivačkoj Skupštini  održanoj u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom za predsjednika HPD Ljubuški  izabran je Ivan Markić, za predsjednika Skupštine Tamara Boras, a za tajnika HPD Ljubuški Tea Čepo.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Ivan Markić predsjednik , Zdravko Alilović dopredsjednik, Domagoj Matijašević  tajnik , Vjekoslav Gašpar član  i Ivica Vučić član .

U Osnivače udruge upisani su Ivan Markić , Eduard Bebić , Zdravko Alilović, Vjekoslav Gašpar  i Domagoj Matijašević.

Okupljenim zaljubljenicima u planinarenje na prvom sastanku održanom u Gradskoj vijećnici obratio se Ivan Markić koji je pozdravio nazočne, predstavio inicijativu osnivanja udruge i društva te predložio četiri točke dnevnog reda o kojima se razgovaralo na sastanku a to su:  Odluka o osnivanju Udruge Hrvatsko planinarsko društvo Ljubuški, prijedlog Statuta udruge, Izbor tijela udruge i izbor ovlaštenih osoba za zastupanje udruge do odluke o pristupanju Planinarskom savezu Herceg Bosne.

U tijeku su aktivnosti na izradi kalendara aktivnosti društva za 2019.godinu, a svi koji nisu nazočili prvom sastanku mogu posjetiti web stranicu društva za kontakte, informacije i učlanjenje.

Podršku osnivanju društva dali su svojim dolaskom predstavnici Hrvatskog planinarskog društva Vrgorac.